Menu

Onderzoek bewijst: beter slapen door kamperen!

Verbeter je nachtrust, kom lekker een paar dagen buitenleven bij Vekabo.

Wist je dat een weekend buiten kamperen, lekker middenin de natuur, echt een zeer positief effect heeft op je nachtrust? Je rust namelijk écht uit, zo blijkt uit onderzoek. Door kamperen kan de biologische klok van zowel ochtend- als avondmensen wel met een uur worden terug gezet.

Het experiment werd gedaan door het programma Dokters van Morgen van AVRO TROS. Dit experiment heeft plaatsgevonden in de Veluwse bossen, onder begeleiding van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen.

Citaat Zorg.nu: 'Dat avondmensen door te kamperen in de natuur ochtendmensen kunnen worden, werd eerder al aangetoond door onderzoek in de Amerikaanse Rocky Mountains. Nu lijkt het erop dat vooral meer licht overdag en minder licht ’s avonds van invloed is op deze verschuiving. 'We wisten al dat licht in de ochtend belangrijk is voor je biologische klok', zegt Marijke Gordijn, chronobioloog van de Rijksuniversiteit Groningen en Chrono@Work. 'Maar we krijgen steeds meer aanwijzingen dat licht gedurende de hele dag je slaap beïnvloedt. Waarschijnlijk geeft dat je lichaam een duidelijk signaal over wanneer het dag is en wanneer nacht, waardoor je beter gaat slapen.'

Lees het hele artikel >
Bekijk hier de volledige uitzending van Dokters van Morgen >