Menu

Er gaat niets boven Groningen

Ontdek deze veelzijdige provincie

Van de bruisende stad Groningen tot de ruige Waddenzee en van het waterrijke Nationaal Park Lauwersmeer tot het middeleeuwse Appingendam; in de top van Nederland schittert de provincie Groningen. Ontdek deze veelzijdige regio met een rijke historie, veel groen, ruimte en rust.

 

 

 

Het kloppende hart van de provincie Groningen is de gelijknamige hoofdstad. Het uitzicht vanaf de Martinitoren is fenomenaal. Naast deze bekende gigant vind je in Groningen veel verborgen parels; zoals kunst op straat, knusse boetieks of kleinschalige kwaliteitsrestaurants. 

 

 

 

Buiten de stad vind je prachtige natuurgebieden. Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor watersportliefhebbers. In 2016 is dit waterrijke gebied officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. In natuurreservaat het Dal van de Ruiten Aa mag de beek weer kronkelen en hebben dieren en planten alle ruimte. Ook aan de ruige kust van Waddenzee UNESCO Werelderfgoed is veel te zien en te doen.

 

 

 

Ook de cultuurhistorische kant van de provincie Groningen is verrassend veelzijdig en boeiend. Vesting Bourtange werd eind 16de eeuw gebouwd als verdedigingswerk in de Tachtigjarige Oorlog. En met succes, want het doorstond vele aanvallen, waaronder een onder leiding van de bisschop van Münster. Appingedam is naast de stad Groningen de enige plaats in de provincie met middeleeuwse stadsrechten. De rijkdom uit de tijd dat Appingedam een handelscentrum van belang was, is nog overal zichtbaar. Pragmatisch waren ze hier ook. De hangende keukens zijn het tastbare bewijs.

 

Alles bij elkaar biedt de provincie Groningen genoeg ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Zin om de veelzijdige provincie Groningen vanaf het platteland te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van campings of accommodaties die bij Vekabo zijn aangesloten.


Bekijk alle accommodaties