Menu

Corona update Vekabo gasten

Wat betekent corona voor jouw vakantie?

Door het coronavirus leven we momenteel in een onzekere en kwetsbare tijd. Het virus heeft mogelijk ook gevolgen voor je geplande vakantie bij een van onze 1.200 aangesloten kleine campings, vakantiehuizen, groepsaccommodaties of Bed & Breakfasts. Hieronder geven we alvast antwoord op veelgestelde vragen van gasten. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@vekabo.nl. We proberen je dan binnen 48 uur van een reactie te voorzien.

 

Zijn er Vekabo campings of accommodaties gesloten?

Campings en accommodaties mogen in principe open blijven onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen per veiligheidsregio en gemeente verschillen. De burgemeester is bevoegd om alsnog een camping of accommodatie te sluiten als er, naar zijn mening, onvoldoende maatregelen zijn genomen. Het gedeelde sanitair kan sinds 15 juni weer gebruikt worden. Zijn de campings en accommodaties wel open, dan zijn daar maatregelen genomen m.b.t. de hygiëne. De restaurants/cafés zijn gesloten en er wordt geen eten geserveerd bij Bed & Breakfasts, pensions of hotels. Voor een vakantiehuis, of -appartement gelden dezelfde regels als thuis. Naast personen uit het hetzelfde huishouden mogen maximaal twee personen uit een ander huishouden in hetzelfde huis of appartement verblijven (exclusief kinderen t/m 12 jaar).  Mocht je een vakantie willen boeken (en ben je niet ziek) bij en bepaalde camping of accommodatie, neem dan voor de zekerheid wel even contact op voordat je boekt. Dan weet je zeker of je terecht kan en wat de genomen maatregelen zijn.

 

Ik heb geboekt, kan ik mijn boeking annuleren?

Annuleren kan altijd. Er kunnen wel kosten aan verbonden zijn. Dit hangt af van de leveringsvoorwaarden van het betreffende bedrijf. Heb je zelf  een annuleringsverzekering, dan hangt het af van deze voorwaarden of je de gemaakte kosten, of een deel daarvan, terug kunt ontvangen.

 

Kan ik een boeking verplaatsen?

De mogelijkheden voor het verplaatsen van een boeking kun je bespreken met de eigenaar van de camping of de accommodatie. Dat is mede afhankelijk van de beschikbaarheid.

 

Voucher of tegoedbon kan een goede wederzijdse oplossing zijn

Deze coronasituatie is voor zowel jou als gast, als voor de eigenaar van een camping/accommodatie een zeer vervelende situatie. Heb je al een boeking staan en je verblijf kan niet doorgaan, omdat je gezondheidsklachten hebt, dan is een veelgebruikte oplossing een tegoedbon, oftewel een voucher. De invulling hiervan, zoals bijvoorbeeld voor de looptijd, is wel maatwerk per bedrijf.


Hoe zit het met de veiligheid op de campings of accommodaties?

De eigenaren van Vekabo campings en accommodaties (vakantiehuizen, Bed & Breakfasts, groepsaccommodaties, etc.) hebben diverse maatregelen genomen voor een optimale veiligheid van hun gasten, het personeel en zichzelf.  Zo wordt het privésanitair extra schoongemaakt (gedeeld sanitair is sinds 15 juni weer open), zijn er extra gedragsregels voor gasten en is het personeel (indien van toepassing) geïnstrueerd. Campings/accommodaties hebben normaal gesproken voldoende desinfecterende zeep en handgel voorradig, maar het is aan te raden dit voor de zekerheid zelf ook mee te nemen. Ten slotte wordt er van jezelf verwacht dat je de belangrijkste maatregelen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen volgt:

  • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter)
  • Vermijd sociale activiteiten en groepen mensen
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt