Menu

Corona update Vekabo gasten

Wat betekent corona voor jouw vakantie?

Door het coronavirus leven we nog steeds in een onzekere en kwetsbare tijd. Het virus heeft mogelijk ook gevolgen voor je geplande vakantie bij een van onze 1.200 aangesloten bedrijven, te weten kleine campings, vakantiehuizen, groepsaccommodaties of Bed & Breakfasts. Hieronder geven we alvast antwoord op veelgestelde vragen van gasten. Deze informatie geldt tot 18 mei, dan zal aan de hand van nieuwe coronaregels, de informatie worden aangepast. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@vekabo.nl. We proberen je dan binnen 48 uur van een reactie te voorzien.

 

Zijn er Vekabo campings of accommodaties gesloten?

Campings en accommodaties mogen open onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen per veiligheidsregio en gemeente verschillen. Zijn de campings en accommodaties open, dan zijn daar maatregelen genomen m.b.t. de hygiëne. Van de restaurants/cafés zijn alleen de terrassen geopend, van 12.00 - 18.00 uur.

 

Voor een vakantiehuis, of -appartement gelden dezelfde regels als thuis. Naast personen uit het hetzelfde huishouden mogen er maximaal twee personen uit een ander huishouden op bezoek komen (exclusief kinderen t/m 12 jaar). Wil je een vakantie boeken bij en bepaalde camping of accommodatie, informeer dan vooraf naar de maatregelen en de voorwaarden, via de website van dat bedrijf of neem voor de zekerheid contact op voordat je boekt. Dan ben je goed op de hoogte.

 

Mag je met een groep in een vakantiehuis?

Het is mogelijk om met het eigen gezin of een groep mensen die op hetzelfde adres woont een vakantiehuis te huren. Hier gelden ook de RIVM richtlijnen. Het is dus ook daar niet mogelijk om meer dan één persoon te ontvangen.

 

Ik heb geboekt, kan ik mijn boeking annuleren?

Wil je je vakantie annuleren? Als een locatie open is, dan kan de aanbieder in principe de dienst leveren en moet je gewoon betalen. Kan een locatie niet bezocht worden vanwege coronamaatregelen? Dan is het advies om in overleg met de verhuurder tot een goede oplossing te komen. Bijvoorbeeld als je met een groep bent van meer dan 2 personen die niet op hetzelfde adres wonen. Jij en de locatie eigenaar/beheerder zijn beiden verantwoordelijk voor de naleving van de coronaregels.

 

Het is aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer een van de vakantiegangers bijvoorbeeld besmet blijkt te zijn met het coronavirus voor vertrek dan is de hele groep verzekerd. Onze partner Recreatieverzekeringen.nl biedt diverse soorten annuleringsverzekeringen.

 

Kan ik een boeking verplaatsen?

De mogelijkheden voor het verplaatsen van een boeking kun je bespreken met de eigenaar van de camping of de accommodatie. Dat is mede afhankelijk van de beschikbaarheid.

 

Hoe zit het met de veiligheid op de campings of accommodaties?

De eigenaren van Vekabo campings en accommodaties (vakantiehuizen, Bed & Breakfasts, groepsaccommodaties, etc.) hebben diverse maatregelen genomen voor een optimale veiligheid van hun gasten, het personeel en zichzelf.  Zo wordt het sanitair extra schoongemaakt, zijn er extra gedragsregels voor gasten en is het personeel (indien van toepassing) geïnstrueerd.

 

Campings/accommodaties hebben normaal gesproken voldoende desinfecterende zeep en handgel voorradig, maar het is aan te raden dit voor de zekerheid zelf ook mee te nemen. Ten slotte wordt er van jezelf verwacht dat je de belangrijkste maatregelen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen volgt:

  • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter)
  • Vermijd sociale activiteiten en groepen mensen
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je corona gerelateerde klachten hebt

 

Meer informatie over reizen en vakanties in Nederland vind je op de website van de Rijksoverheid.