Menu

TuinGoed BonatèrTuinGoed Bonatèr is een biologische tuinderij met natuurcamping in het Westfriese dorp Venhuizen, vlakbij de IJsselmeerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen. Een fijne plek waar je kunt doen wat je wilt. Op onze mini natuurcamping kun je je tent, caravan of camper neerzetten op een van de ruime plekken, in alle rust en midden in het groen. Geen eigen kampeermiddel? Geen probleem, er zijn diverse accommodaties te huur, zoals een retro caravan met vrij uitzicht of een pipowagen tussen de kersen- en pruimenbomen.

 

Biologische groente & fruit
We verkopen biologische producten, waaronder groente, fruit, jams en eieren. Je kunt ook zelf het TuinGoed beleven door rond te lopen en je zintuigen het werk te laten doen. Neem een mandje mee, ruik, voel en proef en pluk je eigen groente, fruit of kruiden.
Er zijn diverse speelattributen aanwezig voor de kinderen, zoals een speelhuisje, trampoline, glijbanen, zandbak en diverse skelters en tractors. Liever het water op? We hebben twee waterfietsen, een bootje en een kano te huur. Op de tuinderij leven veel kippen en hanen, maar ook twee paarden, poezen (om lekker mee te kroelen), honden en natuurlijk veel soorten vogels en insecten.

 

Biodynamisch TuinGoed
TuinGoed Bonatèr is en blijft een tuin in ontwikkeling, stap voor stap werken wij aan het realiseren van onze ideeën. Dat kost tijd, geld en energie. Maar de energie die wij erin stoppen is positieve energie en die krijgen we dubbel terug van de tuin. Heb je zin om in de tuin te helpen, voor een uurtje, dagje of regelmatig? Wees welkom!

We streven naar biodynamische tuinbouw waarbij we uitgaan van het versterken van de natuurlijke groei met aandacht voor bodemvruchtbaarheid en diversiteit in het telen van gewassen. De natuur zien we als een verbonden geheel, waarbij de invloed van o.a. het klimaat, de bodemvruchtbaarheid, watervervuiling, biodiversiteit en luchtkwaliteit medebepalend is.

 

Omgeving
Geniet van de rust, tussen het groen, de landbouw en het weidse uitzicht. Onze camping ligt op 800 m vanaf het Markermeer, met een tweetal strandjes. De diepte van het water is tot enkele honderden meters ver ongeveer 1 meter, wat ideaal is voor kinderen, en waardoor de watertemperatuur net een paar graden meer is. Op 6 km afstand ligt de historische plaats Enkhuizen met o.a. het Zuiderzeemuseum, Sprookjeswonderland, speeltuin ‘Kindervreugd’ en de veerboot naar Stavoren en Urk. VOC stad Hoorn ligt op 11 km en Medemblik op 18 km afstand.
Diverse winkels kunt u vinden in zowel Venhuizen als Bovenkarspel, beide binnen 3 km afstand van het TuinGoed. In Venhuizen/Hem bevindt zich ook een leuk openluchtzwembad: ’t Hemmerven en fietsverhuur. Uiteraard leent de omgeving zich prima om heerlijk te wandelen en te fietsen langs de dijk en door het mooie polderlandschap. Camping het TuinGoed ligt direct aan de geliefde LF fiets- en wandelroute; de Zuiderzeeroute.

 

Een verblijf bij Tuingoed Bonater is geschikt voor iedereen.

Kenmerken van de locatie


Aan het bos Nee
Natuurgebied Ja
Verkoop boerderijproducten Ja
Weideseizoen Ja
Kinderen Ja
Tieners Ja
Familie Ja
50 plus Ja
Groepen Ja
Rustzoeker Ja
Jeu de boules Ja
Dagrecreatie Ja
Paardrijden Nee
Boerderij beleving Ja
Kanovaren Ja
Fietsverhuur Ja
Visgelegenheid Ja
Aanleggelegenheid voor boten Nee
Zwemmen Nee
Tennis Nee
Duiken Nee
Zeilen Nee
Golf Nee
Bowlen Nee
Waterskieën Nee
Kleinvee (aaibare dieren) Ja
Trekkershut Nee
Aan het strand Ja
Douche voor mindervaliden Nee
Aan de zee Ja
Op het platteland Ja
Educatie-tour Nee
Kampvuur Ja
Activiteiten Nee
Broodjesservice Nee
Openbaar vervoer (< 1km) Ja
Verwarmd toiletgebouw Ja
Privé sanitair Nee
Wastafel voor mindervaliden Nee
Toilet voor mindervaliden Nee
Caravanstalling Nee
Water op kampeerplaats Nee
Riolering op kampeerplaats Nee
Parkeren op kampeerplaats Ja
Wasmachine Ja
Droger Nee
Centrale antenne Nee
Wifi Nee
Campers Ja
Toegankelijk voor mindervaliden Nee
Toegankelijk voor mindervaliden Nee
Caravanverhuur Ja
Magnetron Nee

Bekijk alle kenmerken  TuinGoed Bonatèr


Prijs € 16.00
Open 1 april
Sluit 1 november
Natuurcamping Ja
Aantal douches 4
Aantal toiletten 2
Caravanverhuur Ja
Seizoens standplaatsen 5
Aantal standplaatsen 20
Winterkamperen Nee
Betaald douchen Nee
Toegankelijk voor mindervaliden Nee
Activiteitenruimte Nee
Speeltoestellen Ja
Speelweide Ja
Huisdieren welkom Ja
Aantal caravansverhuur In overleg
Elektriciteitscapaciteit 4
Elektriciteitsmeter Nee
Campers toegestaan Ja

Bekijk alle kenmerken

Tags


visgelegenheid fietsverhuur paardrijden aan-de-zee aan-het-strand caravanverhuur

Onderstaande reviews zijn afkomstig uit Zoover meer lezen